وقوع ۳۹۶ فقره تصادف درشعاع ۳۰ کیلومتری همدان/آمار نگران‌کننده است

به نقل از سایت اقتصاد جهان :

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: اواسط دی‌ماه سال جاری بود که موضوع افزایش تصادفات آن‌هم درست وقتی مسافتی به ورودی شهرها نمانده تیتر برخی رسانه‌های کشور شد و فرمانده پلیس‌راه کشور از افزایش آمار حوادث رانندگی در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها ابراز نگرانی کرد.

سردار محمدحسین حمیدی در نشستی که به‌منظور اعلام آخرین وضعیت تصادفات جاده‌ای برگزارشده بود به‌طور خاص به موضوع افزایش تصادفات در نزدیکی ورودی شهرها اشاره کرد و بابیان اینکه حوادث رانندگی در محدوده‌های ۳۰ کیلومتری شهرها درگذشته حدود ۶۰ درصد آمار را به خود اختصاص می‌داد که البته آمار بسیار بالایی است، گفت: متأسفانه این آمار مدتی بعد به حدود ۶۵ درصد رسید و در حال حاضر نیز به ۶۸ درصد رسیده که این افزایش برای ما نگران‌کننده است.

۳۱ درصد حوادث جاده‌ای استان همدان در ۳۰ کیلومتری ابتدایی شهرها اتفاق می‌افتد بررسی موضوع در استان همدان نیز نشان‌دهنده آن است که متأسفانه ۳۱ درصد حوادث جاده‌ای استان همدان در ۳۰ کیلومتری ابتدایی شهرها اتفاق می‌افتد که در نگاه دقیق‌تر؛ به این موضوع می‌رسیم که عمده‌ علت این حوادث به حجم تردد بالا در ورودی شهرها، نبود ایمنی جاده، وجود دوربرگردان‌های غیراستاندارد و یا خستگی رانندگان منتهی می‌شود.

البته که در وقوع این حوادث نباید از نقص جاده‌ها نیز غافل شد چراکه در کشور مدیریت حمل‌ونقل و کاربری زمین به دو وزارتخانه جداگانه سپرده‌شده به‌طوری‌که شهرها را شهرداری‌ها زیر نظر وزارت کشور مدیریت می‌کنند و توسعه راه‌ها و شبکه جاده‌ای برون‌شهری با وزارت راه و شهرسازی است که معمولاً این دو باهم خیلی هماهنگ نیستند و این مدیریت دوگانه موجب تداخل در محدوده ورودی شهرها می‌شود.

کارشناس راهنمایی و رانندگی استان همدان در همین خصوص بابیان اینکه امروزه در بحث تصادفات جاده‌ای، موضوعات متفاوتی از سوی متخصصان فن بیان می‌شود، گفت: یکی از این موارد؛ بالا بودن نرخ تصادفات جاده‌ای در نزدیک شهرها به‌ویژه در حوزه ۵ تا ۳۰ کیلومتری شهر است.

لزوم شناخت از الگوی جلوگیری از تصادفات در هر منطقه

احمد معینی بابیان اینکه برای ایمنی سازی نقاط پرحادثه باید دید علت رویداد چیست، گفت: حل معضل ایمنی در هر نقطه‌ای با توجه به شرایط اقلیمی٬ جغرافیایی و وضعیت جزئیات منطقه‌ای انجام می‌شود و باید شناختی از الگوی جلوگیری از تصادفات در هر منطقه داشت.

وی با تأکید بر اینکه مجموعه راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای باید فعالیت بیشتری داشته باشند و مشکلات موجود در ۳۰ کیلومتری ابتدایی شهرها را برطرف کنند، گفت: به نظر می‌رسد در این محدوده‌ها مشکلات مدیریتی و زیرساختی وجود دارد.

معینی بابیان اینکه محدوده ۳۰ کیلومتری ابتدایی شهرها عموماً محدوده‌هایی هستند که شهرداری‌ها در آنجا خدمات نمی‌دهند اما مجوز صادر می‌کنند یا اینکه محدوده‌هایی که حوزه جاده است، اما چون جاده به انتها رسیده خدماتش کمتر شده است، گفت: در این محدوده‌ها بار و مسافر و تردد موتورسیکلت نیز بیشتر است.

وی عنوان کرد: البته نباید این موضوع را نیز نادیده گرفت که شاید یکی از دلایل بالا بودن آمار تصادفات در حوزه ۳۰ کیلومتری شهر شتاب راننده برای رسیدن و یا خارج شدن از محدوده شهری است.

وی بابیان اینکه تصادفات جاده‌ای بیشتر در نزدیکی شهر و همچنین جاده‌های روستایی رخ می‌دهد، که مسئله دوم باعث سختی در امدادرسانی نیز می‌شود، اضافه کرد: شهرداری و راهداری باید توجه خود را به این نکته معطوف کنند که در این محدوده برنامه‌ریزی‌های انجام شود تا شاهد کاهش میزان تصادفات باشیم.

وقوع ۳۹۶ فقره تصادف در شعاع ۳۰ کیلومتری همدان

رئیس پلیس‌راه استان همدان نیز در خصوص آمار تصادفات محور به محور در اطراف شهر همدان طی ۱۰ ماه گذشته اظهار داشت: در محور همدان- ملایر ۵۷ تصادف با ۱۵ فوتی و ۵۸ مجروح، در محور همدان- اسدآباد ۹۵ تصادف با ۱۴ فوتی و ۱۱۵ مجروح، در محور همدان- سنندج ۳۵ تصادف با ۴ فوتی و ۳۴ مجروح و در محور غار علیصدر۴۷ تصادف با ۱۴ فوتی و ۵۷ مجروح ثبت‌شده است.

سرهنگ رضا عزیزی بابیان اینکه در محور امامزاده محسن ۲۳ تصادف با یک فوتی و ۳۹ مجروح و در محور ابرو- همدان ۱۶ تصادف با ۲ فوتی و۱۵ مجروح گزارش شده است، گفت: در محور گنج‌نامه ۷ تصادف با یک فوتی و ۹ مجروح و در محور همدان- رزن ۹۲ تصادف با ۱۸ فوتی و ۱۱۵ مجروح گزارش‌شده است.

سرهنگ رضا عزیزی مجموع تصادفات در شعاع ۳۰ کیلومتری شهر همدان را ۳۹۶ مورد عنوان و اضافه کرد: در این تصادفات در مجموع ۷۳ فوتی و ۴۶۰ مجروح ثبت‌شده است.

وی با تأکید به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی اظهار کرد: شعاع ۳۰ کیلومتری شهر همدان پرتردد است و به علت عدم رعایت قوانین نیز شاهد افزایش تصادفات در این منطقه هستیم.

تردد بالای شاغلان دولت در شعاع ۳۰ کیلومتری همدان

رئیس پلیس‌راه استان همدان علت مهم این تصادفات را حجم تردد بالای شاغلان دولت که تا شعاع ۳۰ کیلومتری رفت‌وآمد می‌کنند، حاشیه‌نشینی و روستاهای اطراف شهر همدان، دوربرگردان‌های غیراستاندارد و نبود ایمنی و استاندارد جاده و عدم رعایت قانون برشمرد.

وی گفت: از مجموع این تصادفات ۱۹ مورد به علت خستگی و خواب‌آلودگی، ۸۱ مورد عدم توجه به جلو، ۱۲ مورد عدم رعایت سرعت مطمئنه، ۳۹ مورد عدم رعایت حق تقدم، ۱۵ مورد انحراف به چپ ناگهانی، ۱۹ مورد سبقت غیرمجاز در جاده‌های دوطرفه، ۱۴ مورد تغییر مسیر و ۲ مورد به علت نقص فنی بوده است.

کاهش تصادف جز با ایمن‌سازی جاده‌ها و فرهنگسازی ممکن نمی‌شود

سرهنگ عزیزی بابیان اینکه ۷۲ درصد تصادفات در بازه زمانی ۱۲ ظهر تا ۱۲ شب اتفاق افتاده است، افزود: کاهش تصادف جز با ایمن‌سازی جاده‌ها و فرهنگسازی ممکن نمی‌شود و باید برای این بخش هزینه کرد.

وی گفت: در خصوص بروز تصادفات در شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها می‌توان گفت فرهنگ رانندگی متناسب با میزان افزایش خودرو، رشد نداشته که افزایش زیرگذرها، روشنایی معابر، عریض کردن جاده‌ها می‌تواند در کاهش تصادفات مؤثر باشد.

رئیس عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی همدان نیز موضوع اصلی را حجم ترافیک در ۳۰ کیلومتری شهرها عنوان کرد و بابیان اینکه در سه‌نقطه شهر معابر پلیس‌راه و درون‌شهری اضافه شد، گفت: باید با نصب سرعت کاه، تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی به آرام‌سازی ترافیک در ورودی شهرها کمک کرد.

۳ نقطه از معابر برون‌شهری به معابر درون‌شهری همدان اضافه‌شد

سرگرد سید جواد حسینی عنوان کرد: ۳ نقطه از معابر برون‌شهری به معابر درون‌شهری همدان اضافه‌شده اما قوانین در خصوص این معابر رعایت نمی‌شود.

وی با تأکید بر اینکه با اضافه شدن معابری به درون‌شهری باید در این مناطق رفتار درون‌شهری داشت، گفت: جاده غار علیصدر به بلوار نجفی درون‌شهری شده و باید رفتاری درون‌شهری را در این مسیر داشت.

رئیس عملیات راهور همدان بابیان اینکه در جاده ملایر ـ همدان اقدامات خوبی صورت گرفته که شاهد کاهش تصادفات هستیم اما اگر معابر درون‌شهری است باید سرعت را درون‌شهری کنیم، افزود: طی ۹ ماهه سال گذشته در شهر همدان ۳۱ نفر فوتی و ۳۱ فقره تصادف داشتیم.

یک میلیارد تومان برای ساماندهی ورودی شهر همدان از سمت جورقان هزینه شده است شهردار جورقان نیز اصلی‌ترین ورودی شهر همدان را از سمت جورقان دانست و گفت: مسئولیت بزرگی بر عهده شهرداری است و تاکنون یک میلیارد تومان برای ساماندهی ورودی شهر هزینه شده است.

مجید قره‌باغی با تأکید بر نصب سرعت کاه‌ها در ورودی شهرها افزود: افتتاح ۵۰۰ واحد تجاری در ماه‌های آینده و در نزدیکی فرودگاه بار ترافیکی جدیدی در ورودی شهر ایجاد می‌کند بنابراین تردد وسایل نقلیه شهرک‌های صنعتی باید از تردد وسایل درون‌شهری جدا شود اگرنه مشکل‌ساز خواهد بود.

وی یادآور شد: وقتی واحدهای تجاری در حاشیه جاده‌ها ایجاد می‌شوند به‌تبع مسافر نیز برای خرید از آن‌ها توقف می‌کند و این مسئله ورود و خروج مجاز و غیرمجاز را به جاده‌ها و تداخل با ترافیک جاری در مسیر و افزایش احتمال برخورد را در پی دارد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ۸۰ درصد سوانح جاده‌ای در کشورهای با درآمد سرانه پایین رخ می‌دهد و تا سال ۲۰۲۰ تصادفات رانندگی به یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میز این گروه از کشورها تبدیل خواهد شد.

سازمان ملل متحد به این دلیل دهه بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ را دهه اقدام در مورد امنیت جاده‌ای نام‌گذاری کرده و در این مورد بر توجه ویژه به عابران پیاده، موتورسواران، دوچرخه‌سواران و کودکان تأکید شده است.

ایمن‌سازی جاده‌ها در راستای کاهش تصادفات و مرگ‌ومیر

نام‌گذاری این دهه بر اهمیت توجه بیشتر به عوامل مرگ‌ومیر در تصادفات به‌ویژه عوامل انسانی که قابل جلوگیری است، تأکید دارد و بر همین اساس انتظار می‌رود ایمن‌سازی جاده‌ها در راستای کاهش تصادفات و مرگ‌ومیر ناشی از این حوادث اولویت قرار گیرد.

در همین راستا به اعتقاد کارشناسان مشخص کردن نقاط پر تصادف هم‌پوشانی حومه شهرها، کنترل و نظارت سرعت در محدوده اطراف شهرها و نیز افزایش تراکم نصب دوربین‌های کنترل سرعت در این محدوده‌ها ازجمله مواردی است که برای ارتقای سطح ایمنی عبور و مرور در محدوده حومه شهرها و کاهش تصادفات جاده‌ای باید مدنظر قرار گیرد.

86
0 0