خواسته‌های ایران در اوپک محقق شد/ایران ازتوافق کاهش تولید معاف شد

به نقل از سایت اقتصاد جهان :

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه امروز (۱۱ تیرماه) پس از پایان نشست وزرای اوپک که بیش از پنج ساعت به طول کشید، در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به این سوال که اصلاحات مورد نظر ایران در منشور همکاری اوپک و غیر اوپک چه بوده است، گفت: خوشبختانه همه اصلاحات انجام شد، مساله اصلی این است که تصمیمات این مجموعه الزام آور نیست و هیچ تعهدی برای کشورها ندارد، ضمن اینکه به کشورها اجازه داده شد در صورت لزوم، مجوزهای لازم را از دولت ها و مراجع بالاترشان بگیرند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، مهمترین موضوع این است که این منشور هیچ تاثیری بر مکانیزم های عملیاتی و تصمیم های اوپک ندارد.

به گفته زنگنه، در نشست امروز اوپک، مقداری هم درباره نحوه تامین مسائل مالی مرتبط با این فرایند بحث شد که باید برای منابع مالی آن به صورت جداگانه تصمیم گیری شود؛ یعنی این کار بار جدیدی بر اوپک تحمیل نمی کند.

زنگنه با بیان اینکه رئیس و نایب رئیس مرتبط با این منشور همکاری سالانه تغییر می کنند، در پاسخ به این سوال که آیا دولت ایران نیز این منشور را تایید خواهد کرد افزود: از آنجا که اجرای این منشور الزام آور نیست، مشکلی ندارد، در واقع این منشور یک همکاری داوطلبانه بین اعضاست.

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که تصویب این منشور چه تاثیری بر عملکرد آینده اعضای اوپک خواهد گذاشت نیز اظهار کرد: هدف این است که آغوشی برای تولیدکننده های غیراوپک باز شود تا بتوانند بیایند، در واقع سازوکاری است برای کشورهایی که نمی خواهند عضو اوپک شوند اما می خواهند با اوپک همکاری داشته باشند.

به گفته زنگنه فعلاً محل جلسات نیز در دبیرخانه اوپک خواهد بود و قرار شده است رییس و نایب رییس این نهاد به طور متناوب از میان اعضای اوپک و کشورهای غیر عضو انتخاب شود.

وزیر نفت یادآور شد: ما تأکید کردیم که اوپک همچنان پابرجاست و این منشور و اصول و متن آن هیچ تأثیری بر اوپک ندارند.

وی اعلام کرد: ایران همچون گذشته، از کاهش تولید نفت معاف شده است.

زنگنه در پاسخ به این سوال که آیا نتیجه جلسه امروز را برای ایران مطلوب می دانید؟ گفت: به نظرم جلسه خوبی بود و به چیزی که دنبال آن بودیم، رسیدیم.

زنگنه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اوپک سیاسی شده است، ادامه داد: چه بخواهیم و چه نخواهیم از آنجا که نفت تا حدودی سیاسی است، نمی توانیم این موضوع را که نفت یک ماهیت سیاسی قوی دارد، رد کنیم اما عده ای از نفت به عنوان ابزاری علیه تولیدکننده هایی مانند ایران و ونزوئلا استفاده می کنند.

109
0 0