بازتاب وسیع جشن ملی چین در رسانه های ایران

به نقل از سایت اقتصاد جهان :

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو بین المللی چین، یکم اکتبر ۲۰۱۹ (۹ مهر ماه) هفتادمین سالروز تاسیس جمهوری خلق چین و میدان تیان ان من پکن مرکز توجه جهانیان بود. رسانه های ایران هم به طور همه جانبه و از چند زاویه این رویداد پررنگ چین را پوشش خبری دادند که تأکید دیگری بر توسعه فعال و پر جنب و جوش دوستی چین و ایران به شمار می رود.

پایگاه چینی زبان ایرنا در یکم اکتبر طی ویژه نامه ای درباره جشن روز ملی چین، غیر از پوشش خبری مراسم بزرگداشت و رژه و راهپیمایی مردم، همچنین پیامهای تبریک حسن روحانی رییس جمهور و اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور ایران به همتایان چینی شان را منتشر کرد.

روحانی در پیام خود خطاب به شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین ضمن تبریک گفت: ‌ بی تردید نگاه بلندمدت به روابط تاریخی دو کشور، اشتراکات فرهنگی و تحولات روابط بین الملل، روابط فیمابین را راهبردی ساخته است.

پایگاه فارسی ایرنا نیز گزارشهای متنوعی درباره جشن ملی چین منتشر و در گزارشی با عنوان «پیشرفت و رفاه؛ نمادی برای روز ملی چین» نوشت: هدف از این مراسم بازگو کردن سرگذشت چین و بیان اعتماد مردم به حزب و کشور است.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران همین روز در تیوئیتر خود به زبان چینی نوشت: «بعد از هفتاد سال، چین به نماد توسعه صلح آمیز و صلح و آرامش مردم تبدیل شده است. پایبندی چین بر چندجانبه گرایی در زمینه امنیت و صلح بین المللی نقش مهمی ایفا می کند. همفکری مداوم ایران و چین سرآغاز خوبی برای روابط تاریخی دو کشور متمدن آسیایی محسوب می شود.»

این دومین توئیت آقای ظریف به زبان چینی ظرف یک ماه گذشته است. او در پایان اوت هم طی سفرش به چین، اولین بار توئیتی به زبان چینی منتشر کرد که طرفداران زیادی در میان کاربران چینی پیدا کرد.

این نمایش وزیر خارجه ایران به زبان چینی توجه یک وبلاگ نویس صاحب نفوذ چینی به نام نیو تان چین را جلب کرد و روز سه شنبه تحلیل عمیقی درباره توئیت آقای ظریف نوشت.

پایگاه «پارس امروز» بخش چینی رادیو برونمرزی صدا و سیمای ایران نیز به پوشش خبری آئین پرشکوه جشن ملی و رژه پرداخت و نوشت، علاوه بر رژه، دولت چین همچنین راهپیمایی مردمی برگزار کرد. مردم اقوام و محافل مختلف از جمله پیک رسانان و سالمندان علاقمندان رقص میدانی در این راهپیمایی شرکت کردند.

همچنین خبرگزاری مهر، پایگاه خبر فوری، گیتی آنلاین، روزنامه اقتصاد ملی، روزنامه راه مردم و رسانه های دیگر ایران نیز جشن روز ملی چین را پوشش خبری دادند. خبرگزاری مهر علاوه بر تهیه گزارشهای خطی و تصویری درباره سخنان رییس جمهور شی و رژه، همچنین از تحلیل رادیو بین المللی چین با عنوان «لحظات درخشان چین، فرصت طلایی برای ایران» نقل قول کرد که پس از این خبرگزاری، بسیاری از رسانه های دیگر ایران نیز آن را با عنوان «چین و چشم انداز همکاری با ایران» بازتاب دادند.

یک هفته پیش بخش فارسی رادیو بین المللی چین یک گروه پوشش خبری به ایران اعزام کرد و خبرنگاران رادیو بین المللی چین در این سفر محبت و خونگرمی مردم ایران نسبت به چین را از نزدیک احساس کردند. خانم رزیتا یکی از مخاطبان گرم سی ار ای در گفتگو با همکاران رادیو ترانه «دوستت دارم چین» را خواند. مجید مجیدی کارگردان ایرانی معروف در جهان، فخری دانشپور پرور چین شناس ایرانی و استادان و هنرجویان سازمان جهانی اژدهای سرخ و شخصیتهای دیگر ایرانی یکی پس از دیگری هفتادمین روز تولد چین نو را تبریک گفتند و توفیق این کشور را آرزو کردند.

یک کاربر ایرانی در پایگاه فارسی سی ار ای نوشت: «کشوری بزرگ به مردم کبیر نیازمند است؛ همچنین به رهبر کبیر نیاز دارد. همانطور که رییس جمهور شی گفت: هیچ قدرتی نمی تواند جلوی پیشرفت چین را بگیرد.»

در سالهای اخیر رسانه های گروهی چین و ایران به تدریج از تاثیرات رسانه های غربی فاصله گرفته اند؛ محیط افکار عمومی دو کشور تغییر کرده و صدای محبت آمیز نسبت به یکدیگر به جریان اصلی تبدیل شده است. این نتیجه تلاشهای دست اندر کاران رسانه های دو کشور است و همچنین نشان می دهد که روابط راهبردی و مشارکتی جامع چین و ایران در دل مردم ریشه دوانده و ثمر داده است.

157
0 0