به نقل از سایت اقتصاد جهان :
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ انگلیسی، تحلیل گران مؤسسه رتبهبندی فیچ مستقر در هنگکنگ این محاسبات را انجام داده و میگویند جمع بدهیهای سررسید شده بانک مرکزی لبنان بیش از ۸۳ میلیارد دلار است.
این بدهیهای اضافی که بیشتر آن توسط بانکهای لبنانی به بار آمده است، برای این کشور که در عمیقترین بحران اقتصادی چند دهه خود به سر میبرد، مشکلات بیروت را دوچندان کرده است. کاهش ذخایر و ورود ارز به بانکها به کمبود ارز در لبنان منجر شده که در نتیجه آن سیستم مالی این کشور را آشفته کرده است.
شرکت خدمات مالی آمریکایی مودیز هفته گذشته رتبه بدهی دولت لبنان را ۱۰ پله در رتبه سرمایهگذاری کاهش داد و اعلام کرد که ناتوانی در بازپرداخت بدهی در آیندهای نزدیک برای لبنان «اجتناب ناپذیر» است.
مجموع بدهی ناشی از گواهی سپردههای سرمایه گذاری لبنان ۲۰.۹ میلیارد دلار بوده و اگرچه موعد بازپرداخت تعداد کمی از آنها در سال جاری و یا سال آینده سر میرسد، اما بیش از ۸ میلیارد دلار آن در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ سررسید میشود.
موعد بازپرداخت چیزی در حدود ۴.۵ میلیارد دلار از مجموع ۳۱.۶ میلیارد دلار بدهی سپردههای ارزی لبنان سال جاری سر میرسد. تحلیل گران معتقدند تصمیم بانک مرکزی لبنان در ماه دسامبر مبنی بر پرداخت نیمی از بهره وامهای خارجی خود با پوند لبنان منجر به افزایش نگرانیها شده است.