به نقل از سایت اقتصاد جهان :
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از اسپوتنیک، بلومبرگ گزارش داد با وجود عرضه مازاد نفت و کاهش تقاضای آن، تعداد بسیار زیادی از نفتکشها در تنگه سنگاپور متراکم شدهاند.
پس از اینکه با قرنطینههای وضع شده در سراسر جهان برای کنترل پاندمی ویروس کرونا تقاضای نفت به شدت کاهش یافت، با سقوط تاریخی قیمتها و عرضه مازاد ظرفیت انبارهای ذخیرهسازی نفت جهان لبریز شد و بخش بزرگی از نفت مازاد روی دریا و در نفتکشها ذخیره و سرگردان شد.
طبق گفته راهول کاپور، رئیس تحلیلهای کالا در شرکت آیاچاس مارکیت، تعداد نفتکشهای دارای سوخت پاک که در خط ساحلی سنگاپور لنگر انداختهاند به حدود ۶۰ نفتکش رسیده است. این در حالی است که معمولاً تعداد این نفتکشها باید بین ۳۰ تا ۴۰ فروند باشد.
به نظر میرسد برخی از این نفتکشها به عنوان وسیلهای برای ذخیرهسازی سوخت مورد استفاده قرار گرفتهاند و برخی دیگر با توجه به اینکه پاندمی ویروس کرونا و قرنطینههای مقابله با آن باعث توقف اقتصادهای کشورهای شده است، منتظر خریدارانی برای نفت خود هستند.
نفتکشهایی که پر از انواع سوخت، از سوخت جت گرفته تا بنزین، هستند از مراکز پالایشگاهی بزرگ منطقه در کرهجنوبی و چین با توجه به کاهش تقاضای داخلی به سوی تنگه سنگاپور حرکت میکنند.
برخی از این نفتکشها که به دنبال تخلیه نفت خود در انبارهای سنگاپور هستند حالا به جای زمان انتظار ۴-۵ روزه معمول، باید حدود ۲ هفته در انتظار بمانند. از سوی دیگر میزان ظرفیت خالی این انبارها به سرعت در حال پر شدن است و دیگر فضای خالیای به مشتریان جدید اجاره داده نمیشود.
سری پاراوایکاراسو، رئیس بخش نفت آسیا در شرکت مشاور انرژی افجیای، میگوید: کشورهای اصلی صادرکننده نفت برای ذخیره بشکههای اضافی خود جایی پیدا نمیکنند.
او اضافه کرد: با کمبود تقاضا برای سوخت، پالایشگاههای سنگاپور هم ظرفیت تولید خود را به ۶۰ درصد کاهش دادهاند و با این روند آن را به ۵۰ درصد هم کاهش خواهند داد.